woensdag 25 juni 2014

Art in chemical garden

Rhine is 16 jaar en ze moet samen met haar tweelingbroer overleven in de verwoeste steden van de VS. Het overleven lukt wel, maar het probleem is dat ze niet lang n leven. Er is een genetisch viris uitgebroken waardoor vrouwen niet ouder kunnen worden dan 20 en mannen worden niet ouder dan 25. Tot overmaat van ramp wordt ze ontvoerd om te trouwen met iemand die ze nog nooit heeft gezien. Rhine probeert nog om op tijd te ontsnappen met de liefde van haar leven en haar broer weer terug te vinden, maar of dat gaat lukken zonder problemen?

Dit boek is een thriller, fantasy/science fiction en een liefdesverhaal in een. Het heeft een tintje Hunger games en een vleugje Divirgent, maar toch is het totaal anders. Ik was meteen zo enthousiast over Chemical Garden dat ik twee tekeningen heb gemaakt die er op zijn geïnspireerd. 


Zelf ben ik begonnen in deel 2; Vrees. Ik wist eerst niet dat het deel 2 was, maar ik werd aangetrokken door de lay-out (die ik hierboven heb nagetekend) . Ik vind dat de omslag goed de sfeer van het boek uitbeeldt. Zoals alle vervolg boeken is het logisch om het in chronologische volgorde te lezen, maar als je dat niet doet wordt de verhaallijn vanzelf wel duidelijk want de geschiedenis uit de vorige boeken wordt telkens herhaald.

In deel 1 Verwelken (het boek wat ik nog steeds niet gelezen heb) bouwt het verhaal zich langzaam op en maak je kennis met Rhine die haar tweelingbroer verliest omdat ze moet trouwen met Linden. Ook maak je kennis met Vaughn de creepy vader van Linden en dus ook Rhine's schoonvader. Vaughn doet zich voor als een aardige en beleefde man maar als je iets doet wat hem niet zint ben je niet meer veilig. Rhine is niet de enige vrouw van Linden, ze is zijn 4e vrouw. Samen met Rhine's 'zustervrouwen' Rose, Jenna en Cecilia en de knappe huisknecht Gabriel probeert ze er nog het beste van te maken terwijl ze hunkert naar vrijheid.

Verwelken, Vrees en Verbreken
In het tweede deel Vrees en derde deel Verbreken van Chemical Garden trilogie is het verliefde stel Rhine en Gabriel (de keukenhulp uit het landhuis) vastbesloten om Rhine's tweelingsbroer Rowan te vinden, maar ze worden tegengehouden door de gestoorde lustvolle kermis de l'amour van  Madame en de opstanden van rebellen in het land maar het grootste gevaar is Vaughn die hun achtervolgd. En Rhine komt er achter dat zij en Rowan een belangrijke rol spelen voor de bestrijding van het virus.


De boeken zijn erg levendig beschreven, na een tijdje ben je gewend aan het idee dat mensen maar zo kort te leven hebben en lijk het de normaalste zaak van de wereld. De personages zijn ook sterk weergegeven. Daarom leek het me leuk om een soort skyline te maken met de hoofdpersonages zoals ik ze had voorgesteld in mijn hoofd. Doordat alles met inkt is omlijnd lijkt het bijna cartoonachtig. Ik heb het karakter vooral terug laten komen in de outfit en houding.


Om duidelijk te maken welke rol iedereen speelt in Chemical Garden staat het hieronder van links naar rechts:
Aster: Rhine ontmoet haar op kermis l'amour, en Aster helpt haar.
Dolly: De dochter van Aster, zij helpt Rhine en Gabriel ontsnappen van kermis l'amour
Silas: De jongen uit New York en jeugdvriend van Aster
Madame: Eigenares van kermis l'amour ze doet zich voor als een oude bitch, maar welk verdriet schuilt er diep in haar?
Rowan: De tweelingbroer van Rhine, hij heeft net als Rhine een blauw en een bruin oog. Rhine is vastbesloten om hem te vinden, terwijl ze niet eens weet of hij nog leeft.
Gabriel: De lover van Rhine, hij is de keukenhulp in het landhuis, en samen proberen ze te ontsnappen.
Rhine: De hoofdpersonage, ze weet wat ze wil en daar gaat ze volledig voor. Ze is knap, maar ze valt op door haar bijzondere ogen, want ze hebben verschillende kleuren.
Linden: De jongen aan wie Rhine wordt uitgehuwelijkt, in tegenstelling tot zijn vader heeft Linden een goed hart en probeert hij zijn vrouwen het beste te geven.
Cecily: Rhine's jongste 'zustervrouw', Cecily is een vrolijk meisje en geniet van haar luxe leventje, maar ze weet niet wat zich in de kelders van het landhuis afspeelt.
Jenna: Rhine's andere 'zustervrouw' is het tegenovergestelde van Cecily, Jenna is een gevangen rebel.
Rose: Zij is de eerste vrouw van Linden en lijkt sprekend op Rhine. Maar waar komt ze vandaan?
Vaughn: De officiele bad guy van de serie, hij probeert het viris te bestrijden, hij wil er zelfs voor moorden en experimenteren en de kille kelder van het landhuis is daar perfect voor.
Reed: De technicus en oom van Linden, hij werkt aan iets dat voor iedereen onmogelijk werd gehouden, maar is even vriendelijk als Linden.

Het verhaal zit vol spanning, actie en geheimen. Ik vond dit echt geweldige boeken, en je weet wat ze zeggen over een goed boek; als je er eenmaal in zit kan je er moeilijk weer uitkomen. En natuurlijk was dat bij deze boeken ook weer zo. De boeken lijken te eindigen in een soort 'Happy end', maar als je verder leest eindigen de boeken met een gigantische cliffhanger waardoor je meteen weer het volgende deel wilt lezen. De titel Chemical Garden is een tikkeltje science fiction (iets waar ik niet gek op ben), maar het maakt je nieuwsgierig waar het overgaat. Het enige probleem is dat je pas op het allerlaatste moment achter de betekenis van Chemical Garden komt, maar het heeft wel een geweldig plot. 

Ilse


Geen opmerkingen:

Een reactie posten