maandag 5 mei 2014

het is zonnebrillen-weer!

Soms is het wel eens lastig: Welke zonnebril past nou eigenlijk bij jou? hier kom je te weten waaraan dat ligt, en welke vormen en kleuren er het best bij jouw gezicht passen.


Er zijn twee hoofdzaken waar je bij moet letten bij het uitzoeken van jouw zonnebril:
1. Je huidskleur, 2. Je gezichtsvorm.

1. Je huidskleur
Je kan een warme ondertoon hebben, of een koude ondertoon.
Als je een warme ondertoon hebt, heb je meestal een gelige of perzik-achtige huidskleur. Je (echte) haarkleur is goudbruin, goudblond, bruinzwart of kastanjekleurig. Je kunt het beste een montuur kiezen met de kleuren: goud, bruin, of koperkleurig.

Als je een koude ondertoon hebt, heb je meestal een roze of roodachtige huidskleur. Je (echte) haarkleur is meestal zwart, donkerbruin, asblond of zilvergrijs. Jij kunt beter voor een montuur gaan met een koele kleur, zoals: blauw, blauwgrijs, zilvergrijs, zilver, roze of zwart.
warme ondertoon - koude ondertoon

Het kan ook dat je koele én warme kleuren goed kunt hebben. Dan maakt het natuurlijk niet zoveel uit welke kleur je kiest. Het is alleen niet de bedoeling dat als je bijvoorbeeld een warme ondertoon hebt, je geen zwarte of blauwe monturen mag dragen. Die keus is nog steeds helemaal aan jou.

tip: Als je een hele bleke huid hebt, kun je beter niet voor een zwart montuur gaan, dat maakt je huid vaak wat harder. Lichte kleurtjes, zoals lichtbruin staan jou goed.
Met een donkere huid, staan gouden of zilveren monturen jou goed. Ook felle kleuren rocken bij jou!
bleke huid met een lichte kleur zonnebril


2. Je gezichtsvorm
Er zijn veel verschillende gezichtsvormen. Hier noem ik de meest voorkomende.

Vierkant en hoekig: Jij hebt een wijd voorhoofd, sterke kaaklijn en brede jukbeenderen. Door deze scherpe lijnen te verzachten kan jij het best voor een zonnebril gaan met ronde vormen.Ovaal: Als je een ovaal gezicht hebt, kun jij ongeveer alle modellen hebben. Jij hebt keuze
genoeg!Rond: Met een rond gezicht kun je het best ronde monturen links laten liggen. Ga juist voor
hoekige, grote modellen met een donkere rand! Die maken je gezicht langer, en zo minder rond.

Diamantvormig: Een smal voorhoofd, brede jukbeenderen en een smalle kin. Jij kunt het beste gaan voor een montuurloze bril die van boven recht is en aan de onderkant rond. Een
pilotenbril is echt iets voor jou!
Hartvormig: Jij hebt brede jukbeenderen en een breed voorhoofd. Jouw kin en lippen zijn smal. Jij kunt beter voor een niet al te groot model kiezen. Een montuurloos of lichtgekleurd
model is eerder iets voor jou. bij jou staat de pilotenbril ook goed!

Esther
Geen opmerkingen:

Een reactie posten