vrijdag 25 april 2014

Boekenserie: Torak en wolf


De afgelopen tijd ben ik helemaal weg van de serie "Torak en wolf". Het is een boekenserie over jagers, magie, vriendschappen en héél veel spanning.

De verhalen gaan over een jongen, Torak. Hij is een jager die op zichzelf leeft, nadat zijn vader is gestorven. Dan ontmoet hij een wolf waarmee hij kan communiceren, omdat hij door zijn vader in een wolvennest is gelegd en daar is opgegroeid. Maar goed, hij kan dus 'praten' met die wolf en ze worden een soort van vrienden. Ik vind deze boeken erg gaaf omdat er ook vanuit de wolf wordt geschreven. Wolf noemt Torak dan 'zijn broeder uit de roedel'.
Ze ontmoeten ook de ravenstam, en zo ook Renn, het ravenmeisje. Na een niet zo'n beste eerste ontmoeting worden ze vrienden. Maar er zwerft een beer in het woud rond. Een beer met een demon in zich. Torak komt erachter dat hij degene is die de beer moet verslaan. Maar hij kan dat niet zonder Renn en Wolf.
Dit gaat over het eerste deel. Ik vind dit deel het mooist, omdat Torak dan Wolf ontmoet en hem ziet opgroeien.

Er zijn 6 delen:
1: Torak en Wolf (Wolf brother*),
2: Torak en Wolf: De zielzwerver (Spirit walker*),
3: Torak en Wolf: Avonturen in het hoge noorden (Soul eater*),
4: Torak en Wolf: Verstoten (Outcast*),
5: Torak en Wolf: De verbroken eed (Oath breaker*),
6: Torak en Wolf: De geestenjager (Ghost hunter*)
*dit zijn de Engelse titels.
Michelle Paver
Michelle Paver, de schrijfster van de boeken, is zelf naar Noorwegen, Lapland en Ijsland gereisd om inspiratie op te doen. Ze weet ook zelf hoe het is om te overnachten in de bossen. Daarnaast heeft ze informatie van duizenden jaren geleden opgezocht. Vanuit die informatie schrijft ze over de stammen die in het open woud, de Noordelijke bergen, de zeehondeneilanden, het verre Noorden, het dichte woud en de Zuidelijke hoge bergen leefden.


Ik weet dat er mensen zijn die niet van boeken (of films) houden met demonen en dat soort dingen. Daar houd ik zelf ook niet zo van. Maar ik ben toch een keer begonnen met deze boeken te lezen. Toen kwam ik er achter dat dit hele mooie boeken zijn! Zeker als je wel tegen dit soort boeken kan, zou ik het je aanraden.

Nadat ik nog een paar boekenbonnen had gevonden, had ik besloten om deze serie te gaan kopen. Ik kon met die paar boekenbonnen niet gelijk de hele serie kopen, daarom heb ik er ook wel even over gedaan om ze allemaal in mijn bezit te krijgen. Nu heb ik ze alle 6, en daar ben ik echt blij mee!
Ik heb geen harde kaft gekozen, omdat die 14,50 euro per stuk zijn, en dan ben ik ongeveer 90 euro kwijt. In plaats daarvan koos ik voor de paperkaft, dat is dus gewoon met een kaft van dik papier. Dat soort is natuurlijk wel kwetsbaarder, dus daarom durf ik ze ook niet overal mee naar toe te nemen. Maar ik vind daarvan de voorkant wel mooier. Maar goed, die met de paperkaft waren 9,95 per stuk, dus dat was nog wel te overzien.
Esther

1 opmerking:

  1. Torak en Wolf zijn zulke leuke boeken ik kan bijna niet stoppen met lezen

    BeantwoordenVerwijderen