zondag 9 maart 2014

Recept Sinaasappel-kwark petits fours

Heb je soms ook zin om iets lekkers te maken, maar net iets specialer dan normaal? Dan zijn petit fours de perfecte oplossing. Ze zijn klein, schattig en natuurlijk super lekker. Eigenlijk zijn het kleine luxe gebakkjes. Petits fours kan je goed gebruiken bij een high tea, als toetje of gewoon als tussendoortje. Er zijn duizenden soorten petits fours. Zelf heb ik gekozen om sinaasappel-kwart petits fours te maken. De titel zegt het eigenlijk al; kleine kwarktaartjes met sinaasappelsmaak, maar dan met net wat extra. :)



Van tevoren moet je een vanillecake maken voor de bodem. Je kan hier ook veel mee experimenteren, maar hier is het basisrecept van vanillecake:

http://www.sjeef.nl/Recepten/Brood/vanillecake.html


Sinaasappel-kwart petits fours 

Neem wel even de tijd want je hebt er 
45 min maaktijd en 2 uur wachttijd voor nodig.
24 stuks
Benodigdheden:
2 blaadjes witte gelatine
4 perssinaasappels
75 g suiker
175 ml slagroom
vanillecake
6 eetl sinaasappellikeur
75 g volle kwark


Extra nodig:
rond uitsteekvormpje of borrelglas 
(ter grote van de mini-muffinvormpjes)
mini-muffinvorm
bakpapier
24 paperclips

1. Week in een kom koud water de gelatine. Dan kan je 75 ml sinaasappelsap persen, wat je over hebt van de 3 sinaasappels drink je lekker op. :)
















2. Breng in een steelpan het sinaasappelsap met suiker tegen de kook. Als het suiker is opgelost haal je de pan van het vuur. Los al roerende de goed uitgeknepen gelatine in de sinaasappelsiroop op. Laat dit afkoelen tot kamertemperatuur.














3. Klop de slagroom lobbig. Snij je cake in 3 helften. Steek dan ui de plakken 24 rondjes met je vormpje/borrelglas. Rol elk rondje in een reep bakpapier en zet het bakpapier vast met 2 paperclips. Besprenkel de cake met 4 eetlepels likeur.






 
 














 4. Roer de kwark door de sinaasappelsiroop. Spatel er de slagroom en nog 2 eetlepels likeur door. Schep de sinaasappelmousse op de cakebodems. 




5. Schil de laatste sinaasappel. Snij de partjes in stukjes. Top de mouse met een stukje sinaasappel. Laat de petits fours minaal 4 uur in de koelkast opstijven.



6. Neem de petits fours uit de vorm. Verwijder het bakpapier en de paperclips en zet ze op een mooie schaal. Nu zijn je petits fours klaar om te eten, Bon appetit!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten