maandag 30 juni 2014

Maleficent review

Van alle disney bad guys is Maleficent (de slechte fee uit Sleeping beauty) mijn absolute favoriet. Het is ook geen wonder dat ik ook helemaal gek ben op de film Maleficent met de geweldige Angelina Jolie die de rol van Maleficent vertolkt. Het leuke hieraan is dat ze niet wordt afgeschilderd als door en door slecht, dit keer zien we ook de goede kant van Maleficent. Want Maleficent wordt verteld vanuit het perspectief van (wie anders) Maleficent. Al eerder kon je hier informatie vinden over Maleficent. Maar nu is het tijd voor de review!


Waar gaat de film over?
De film begint met de kleine Maleficent, je ziet hoe ze haar magische wereldje beschermd en in vrede leeft met de bewoners. Als kleine fee is het hart van Maleficent goed en puur en is ze gelukkig. 
De magische wezentjes uit deze droomwereld praten alleen niet met de mensen buiten hun land, want ze vinden dat mensen alles vernietigen (wat eigenlijk ook zo is, want mensen willen de natuur helpen maar toch wordt het door ons vernietigd, kijk maar naar onze wereld). 
Maar (zoals in ieder sprookje) kwam Maleficent toch in aanraking met de mensen. Een jongen genaamd Stefan probeerde te stelen uit het magische land. Maleficent gebood hem als bewaker van het bos om het weer te geven. De jongen gehoorzaamde en ging met lege handen weer terug naar huis. Uiteindelijk had hij niet de waardevolle steen gestolen, maar iets veel waardevoller; Maleficents hart. Ze werd verliefd op Stefan.


Maleficent en Stefan waren gek op elkaar, maar ze groeiden uit elkaar door hebzucht. Het brak Maleficents hart, en zo ontstond er haat tussen Stefan en Maleficent. Later werd Stefan gekroond tot koning, hij krijgt een dochter, en hij geeft een gigantisch feest en iedereen wordt uitgenodigd behalve... Maleficent.
De rest van het verhaal is bekend. Alleen wie had gedacht dat de kleine Aurora (Doornroosje) al zo snel in contact komt met Maleficent?


Als de drie goede feetjes zich voordoen als Aurora's tantes leeft Aurora geisoleert in the middle of nowhere. Dan ontmoet ze Maleficent, er is haar nooit iets over Maleficent verteld dus vertrouwd ze haar voledig, en zo ontstaat er een bijzondere band tussen de twee.

De rest van het verhaal is klassiek; Aurora wordt vervloekt, prikt zich, en wordt wakker gekust. Blablaba, dat verhaal kennen we nu wel. Alleen heeft deze vernieuwde film het verhaal toch net iets anders gemaakt, maar daarvoor moet je de film zelf zien. ;) 

Het verhaal vond ik erg orgineel en het script was geniaal. Maar toch deden de beelden me meer. De setting van Maleficent was geweldig, het leek net alsof je in een duister sprookjeswereld terecht bent gekomen. In het begin is alles heel zoet en vrolijk, het lijkt dan net een soort droomvlucht uit de efteling. Maar nadat Maleficents dierbaarste bezit is afgenomen veranderd deze droomvluchtachtige plaats in een duistere schemering, soms een beetje creepy, maar absoluut meer mijn stijl. Toch lijkt dit ook verdacht veel op de duistere kant van Alice in Wonderland en Snow White and the huntsman. 


De hoofdpersonage in de film is natuurlijk Maleficent. In het begin is ze nog schattig en lief en komt dit ook terug in haar outfit. Maar black is the new evil, dus zoals alle evil guys draag Maleficent veel zwart. Er is ook iets wat we nog niet eerder wisten van Maleficent, ze heeft vleugels. In het begin moest ik er erg aan wennen, want dit had ik helemaal niet verwacht. ik vind het idee leuk, maar ik vind haar zonder vleugels toch leuker.


Ik vind Angelina Jolie de perfecte Maleficent, want Angelina kan zowieso veel hebben omdat ze een geweldige actrice is en kan iedereen worden wie ze wil, maar ik zie ook verschillende overeenkomsten tussen Jolie en Maleficent. Ze zijn allebei super elegant met strake lijnen in het gezicht en ze nemen geen blad voor de mond. Het enige grote verschil is dat Angelina niet (hoop ik) zo kil is als Maleficent soms kan zijn. En Angelina is gek op kinderen (ze heeft samen met Bratt verschillende kinderen geadopteerd) terwijl Maleficent kleine kinderen verafschuwd. 
Funny fact: De kleine Aurora wordt gespeeld door Angelina's eigen kind. Want haar dochter Vivienne is een van de weinige vierjarige meisjes die niet bang zijn voor het afschrikwekkende kostuum van Maleficent.


De andere hoofd personages zijn:

  • Prinses Aurora is de andere ster van de film en wordt gespeeld door Elle Fanning. Elle volgt haar zus Dakota Fanning op die al in verschillende grote films heeft gespeeld. Ik vind dat ze het nog best goed doet, alleen haar nerveuze, maar goed bedoelde lachje irriteerde mij en mijn vriendin erg...
  • De bekende raaf Diaval uit Sleeping Beauty kan hier ook veranderen in een mens. Hij is (naar mijn mening) ongeveer de knapste man uit de film. Er is namelijk ook nog een stereotype prince charming, maar Diaval is veel stoerder.
  • King Stefan maakt in deze versie ook een belangrijke liefdesrelatie door. Hij is een ego├»st, maar hij heeft alles over voor de veiligheid van zijn dochter. Sharlto Copley vertolkt de rol van Stefan, Sharlto komt vaak terug in harde actiefilms zoals district 9. 
  • En als laatste hebben we nog de mytische maar vage wezens uit het 'betoverde bos', ze helpen Maleficent in de strijd, maar spelen geen uitzonderlijk grote rol. 
Ilse

Geen opmerkingen:

Een reactie posten