Van tevoren moet je een vanillecake maken voor de bodem. Je kan hier ook veel mee experimenteren, maar hier is het basisrecept van vanillecake:
http://www.sjeef.nl/Recepten/Brood/vanillecake.html
Sinaasappel-kwart petits fours
Neem wel even de tijd want je hebt er
45 min maaktijd en 2 uur wachttijd voor nodig.
24 stuks
Benodigdheden:
2 blaadjes witte gelatine
4 perssinaasappels
75 g suiker
175 ml slagroom
vanillecake
6 eetl sinaasappellikeur
75 g volle kwark
4 perssinaasappels
75 g suiker
175 ml slagroom
vanillecake
6 eetl sinaasappellikeur
75 g volle kwark
Extra nodig:
rond uitsteekvormpje of borrelglas
(ter grote van de mini-muffinvormpjes)
mini-muffinvorm
bakpapier
24 paperclips
3. Klop de slagroom lobbig. Snij je cake in 3 helften. Steek dan ui de plakken 24 rondjes met je vormpje/borrelglas. Rol elk rondje in een reep bakpapier en zet het bakpapier vast met 2 paperclips. Besprenkel de cake met 4 eetlepels likeur.
4. Roer de kwark door de sinaasappelsiroop. Spatel er de slagroom en nog 2 eetlepels likeur door. Schep de sinaasappelmousse op de cakebodems.
5. Schil de laatste sinaasappel. Snij de partjes in stukjes. Top de mouse met een stukje sinaasappel. Laat de petits fours minaal 4 uur in de koelkast opstijven.
6. Neem de petits fours uit de vorm. Verwijder het bakpapier en de paperclips en zet ze op een mooie schaal. Nu zijn je petits fours klaar om te eten, Bon appetit!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten